Gå till goteborg.se

Ansökan

Alla är välkomna att söka till utbildningen Bagare & Konditor men för att vara behörig krävs att du har grundläggande behörighet. Den grundläggande behörigheten innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Det finns flera sätt att styrka detta, läs mer här.

Särskilda förkunskapskrav

De särskilda förkunskapskraven är Livsmedelsprogrammet (före 2011) alternativt Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, inriktning bageri (efter 2011) – eller motsvarande kunskaper förvärvade i yrkeslivet, vuxenutbildning eller genom andra utbildningar.

Lägst betyg E i kurserna:
– Bagerikunskap 2 – BAGBAG02
– Bagerikunskap 3 – BAGBAG03
– Konditoriikunskap 2 – BAGKON02
– Konditoriikunskap 3 – BAGKON03
– Hygien – HYGHYG0
eller motsvarande kunskaper.

Urval

Om det finns fler behöriga sökande än antalet platser sker ett urval. Urvalet består av ett praktiskt särskilt prov som innehåller vanligt förekommande tekniker och moment.

Läs mer allmänt om behörighet, urval och antagning här.

 

Senast uppdaterad 2017-10-10

MER INFORMATION

Hyam Yanni
Tel: 031-367 31 92
hyam.yanni@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

OM UTBILDNINGEN

Längd: 45 veckor heltid

Start: Preliminärt hösten 2018

Antal platser: 20

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.