Gå till goteborg.se

Ansökan

Alla är välkomna att söka till utbildningen Bagare & Konditor men för att vara behörig krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. De särskilda förkunskapskraven är Livsmedelsprogrammet (före 2011) alternativt Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, inriktning bageri – eller motsvarande kunskaper förvärvade i yrkeslivet, vuxenutbildning eller genom andra utbildningar.

Särskilda förkunskaper
Lägst betyg E i kurserna:
– Bagerikunskap 2 – BAGBAG02
– Bagerikunskap 3 – BAGBAG03
– Konditoriikunskap 2 – BAGKON02
– Konditoriikunskap 3 – BAGKON03
– Hygien – HYGHYG0
eller motsvarande kunskaper.

Om det finns fler behöriga sökande än antalet platser sker ett urval genom särskilt prov. Det särskilda provet är både praktiskt och teoretiskt. Det praktiska provet innehåller t.ex. vanligt förekommande tekniker och moment. Antagningsproven hålls på lördag den 13 maj.

Antagningsbesked skickas ut den 13 juni via post och e-post.

Läs mer allmänt om behörighet, urval och antagning här.

 

Senast uppdaterad 2017-02-27

MER INFORMATION

Hyam Yanni
Tel: 031-367 31 92
hyam.yanni@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

OM UTBILDNINGEN

Längd: 45 veckor heltid

Start: Augusti 2017

Antal platser: 20

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Ansökan: Senast den 20 april 2017

Anmälningskod: YHBK

Du ansöker via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.