Gå till goteborg.se

Digital Designer

Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng.

Brinner du för design och digital teknik och vill arbeta med kommunikation via digitala medier? Då är vår utbildning till Digital Designer något för dig.

Utbildningen är en teknisk kreatörsutbildning som ger dig kompetens för arbete inom kommunikationsbranschen eller inhouse på företag. Du arbetar innovativt och produktivt i team på en byrå, t ex tillsammans med Art Director och programmerare där du utför de visuella elementen i den kreativa och producerande delen av arbetet. Du formger och producerar digitala tillgångar såsom responsiva enheter, banners, filmer/animationer och har förståelse för User Experience (UX). Du får kunskap i grafisk design, rörligt media, HTML, CSS och JavaScript. Arbetet är riktat mot kund är även kundkontakt och konceptuell, strategisk förståelse och överförande av kommunikation viktig. I arbetet ingår konceptutveckling som sker tillsammans med projektteamet och mot kundbriefer.

Du har ha ett genuint intresse för digital teknik och gränssnittslösningar i digitala medier. Du har en passion för formgivning, bilder, samt hantverket med pixlar, typografi och detaljer.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Arbetsmarknad

Behovet av teknisk, digital spetskompetens är en bristvara och branschen söker alltid professionella medarbetare. Regionalt finns ett stort behov av arbetskraft de kommande fyra åren. Arbetsmarknaden finns inom reklam- och kommunikationsbyråer, inhousebyråer, designbyråer och liknande. Arbetsfältet är stort och spänner över yrkesroller som Digital Designer, Digital Producer, Digital Innovator, Digital kommunikationsproducent, Digital Creator och Webbdesigner. Utbildningen ger dig möjligheten att skapa en framtid i branschen.

INSTAGRAM

Följ oss på Instagram om du vill se en dag hos digital designers.

Senast uppdaterad 2018-01-16

Mer information

Frågor om utbildningen
Marie Kalmnäs
Tel: 0761–19 87 18
marie.kalmnas@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

Om utbildningen

Längd: 80 veckor heltid

Start: Preliminärt hösten 2018

Antal platser: 25

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.