Gå till goteborg.se

UX Designer

Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng.

Vill du skapa funktionell design som förändrar vardagen och optimerar upplevelsen för användaren?

Utbildningen UX (User Experience) Designer ger dig kunskap om både teknik och människors behov och beteende, vilket gör dig till en viktig brygga mellan design och utveckling. Yrkesrollen innebär att du ska kunna optimera upplevelsen och användarbarheten för både avsändare och användare av olika digitala plattformar. Dessa kan vara allt ifrån webbplatser, spel, virtuella mötesplatser, webbaserade verktyg och applikationer till smarta telefoner och läsplattor. Du driver designprocessen från utveckling av idé till koncept och prototyp. Detta innebär även upprättande av flödesscheman av system, funktion eller webbplats för användare.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Arbetsmarknad

Behovet av UX Designers ökar i takt med att allt fler aktiviteter inom företag och organisationer styrs via digitala kanaler. Att skapa goda, hållbara och långsiktiga relationer genom dessa verktyg är nu lika viktigt för företagen som kvaliteten på produkten eller tjänsten. Göteborg är på frammarsch som ett av norra Europas start-up communities. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som User Experience (UX) Designer och Customer Experience Designer.

Branschens behov av personer med metodkunskap kring UX och kunskap om hur man skapar dessa produkter blir allt större och behöver dig.

Senast uppdaterad 2017-04-18

Mer information

Frågor om ansökan
Jessica Lindskog
Tel: 031-367 31 17
jessica.lindskog@educ.goteborg.se

Frågor om utbildningen
Linda Almström

Tel: 031-367 31 11
linda.almstrom@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

Om utbildningen

Längd: 80 veckor heltid

Start: Januari 2018

Antal platser: 30

Ansökan: Vår webbansökan öppnar den 1 september och stänger den 15 oktober 2017

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Anmälningskod: YHUX