Gå till goteborg.se

Yrkesfotograf

Yrkeshögskoleutbildning, 80 veckor, 400 Yh-poäng.

Har du känsla för komposition och en önskan om det unika och personliga bildberättandet? Vill du fånga bilden och fängsla betraktaren?

Målet med utbildningen är att du ska utveckla din identitet som professionell fotograf och förvärva kompetens för en yrkesroll i ständig förändring. Du ska kunna framställa och kommunicera bilder i redaktionella och kommersiella sammanhang och driva egen verksamhet på ett medvetet och ansvarsfullt sätt.

Utbildningen innehåller bland annat studio- och reportagefotografering, rörlig bild, digital bildbehandling och tryckanpassning, portfolio- och presentationsteknik, 3D-teknik, marknadsorientering, upphovsrätt och förhandlingsteknik. Studierna präglas av workshops och eget arbete, samt gästas ofta av erfarna branschföreträdare.

I klassrummen bredvid finns bland annat Art Directors, copywriters, 3D-artister och webbutvecklare. Genom samarbetsprojekt bygger du nätverk för framtiden. Yrgo har en fullt utrustad fotostudio och datasal med storformatsskrivare. För utlåning finns all tänkbar kamerautrustning som yrkesverksamma fotografer använder sig av.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

ARBETSMARKNAD

Branschen efterfrågar fotografer med kunskap om bildkommunikation, rörlig bild och ett unikt bilduttryck. Inom kommersiell fotografering är avancerade digitala kunskaper ett krav. Arbetsmarknaden bygger till stor del på verksamhet i eget företag. Flera framstående fotografer har genom åren inlett sin karriär på Yrgos yrkesfotografutbildning som startade redan 1966. Utbildningens 50 åriga historia finns samlad i boken ”Fotografisk utbildning Göteborg 50 år”.

Klicka här för att se bilder från vår senaste examensutställning!

Senast uppdaterad 2017-09-12

MER INFORMATION

Frågor om utbildningen
Linda Almström
Tel: 031-367 31 11
linda.almstrom@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

OM UTBILDNINGEN

Längd: 80 veckor heltid

Start: Preliminärt hösten 2018

Antal platser: 24

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.