Gå till goteborg.se

Yrkesfotograf

Yrkeshögskoleutbildning, 80 veckor, 400 Yh-poäng

Målet med utbildningen är att du med huvudsakligen digitala metoder, skall kunna producera, hantera, bearbeta och kommunicera bilder i ett redaktionellt och kommersiellt syfte.

Med hjälp av skolans omfattande tekniska utrustning som består av bland annat digitala kamerautrustningar, olika typer av belysningsutrustningar och storformatsskrivare ger vi en professionell kunskap i att hantera yrkesrollens alla situationer.

Vi uppmuntrar varje student att prova och låna utrustning av oss och våra samarbetspartners för att hitta sitt egna arbetssätt och uttryck. Kamera, dator och mjukvara kan införskaffas genom något av de förmånliga avtal skolan har med olika leverantörer.

Studieplanen omfattar fotografering i ateljé och i skilda miljöer och vi framställer bilder och utskrifter anpassade för tryck och för bildskärmsanvändning vid bildpresentationer, multimedia, video och webb. Ett tematiskt, problembaserat arbetssätt präglar utbildningen och igenom att blanda verkliga uppdrag med praktiska övningar i samarbete med andra utbildningar får våra studenter träffa både dagens och framtidens kunder och uppdragsgivare.

I klassrummen bredvid finns art directors, copywriters, 3D-artister, projektledare, webbutvecklare, originalare, produktionsledare, premediaproducenter som alla utvecklas, samarbetar och möter framtiden samtidigt och tillsammans.

Vår utbildning ger dig en bred yrkesfotografisk kompetens.

ARBETSMARKNAD

Arbetsmarknaden för fotografer bygger till stor del på verksamhet i eget företag. Därför innehåller utbildningen en kurs i företagande. Inom kommersiell fotografering är avancerade digitala kunskaper ett krav.

Vill du se bilder, läsa om kommande vernissage och se hur vi jobbar? Klicka här.

Senast uppdaterad 2016-11-21

MER INFORMATION

Maria Stéen
maria.steen@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

OM UTBILDNINGEN

Längd: 80 veckor heltid

Start: Startar preliminärt hösten 2018

Antal platser: 24

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.