Kurser

Bageri- och konditorikemi

Kursen är teoretisk och ger deltagarna kunskap om den kemiska processen vid tillverkning av bröd och bakverk.

Omfattning: 1 dag.

Desserter

Kursen är praktisk och genomförs i vårt nyrenoverade konditori. Deltagarna får lära sig att skapa både klassiska och nytänkande moderna desserter och bakverk med hjälp av moderna tekniker och metoder.

Omfattning: 2 dagar.

Ekonomi

Kursen är teoretisk och ger deltagarna förståelse och kunskap för att minska på rens och svinn. Kursen innehåller också matsedels- och menykalkylering samt hur arbetar man med budget, resultaträkning och nyckeltal i ett litet så väl som stort kök.

Omfattning: 1 dag. 

Matbröd

Kursen är praktisk och genomförs i vårt nyrenoverade bageri. Deltagarna får kunskap och färdighetsträning i att bakar klassisk och modernt bröd med moderna tekniker och metoder.

Omfattning: 2 dagar. 

Matlagningstekniker

Kursen är både praktisk och teoretisk. Den teoretiska delen ger deltagarna kunskap om olika tillagningsmetoder och tekniker. Den praktiska delen genomförs i våra metodkök. Deltagarna får testa olika ugnstekniker och lagar mat med tekniker som optimerar resultatet.  Hur använder man hela råvaran och vad kan det användas till istället? Vi går också igenom styckningsteknik, rökning och rimning.

Matsvinn – Hållbar mat

Kursen är teoretisk och ger deltagarna kunskap om olika livsmedels hållbarhet och hur man kan avgöra om mat blivit dåligt när bäst före datumet passerat. Deltagarna får tips och kunskap om hur hanterar de kan minska på matsvinnet, hur man använder hela råvaran och till vad samt om problemen och möjligheterna som matsvinnet innebär.

Omfattning: 1 dag.

Serveringstekniker

Kursen är både praktisk och teoretisk. Den teoretiska delen ger deltagarna kunskap om service och bemötande. kroppsspråk, vett och etikett samt olika case med olika servicesituationer. Den praktiska delen genomförs i vår metodmatsal deltagarna använder får träna på olika serveringstekniker, dukning med olika teman och presentationsteknik.

Veganmat

Den här kursen är både praktisk och teoretisk. Den teoretiska delen ger deltagarna kunskap om näringslära; förebygga näringsbrist, balanserad näringsriktig mat och hjälpverktyg för kostplanering. Den praktiska delen genomförs i våra metodkök och deltagarna använder de inledande teoretiska kunskaperna när vi lagar veganmat.

Omfattning: 2 dagar.

Vegetarisk mat

Kursen är både praktisk och teoretisk. Den teoretiska delen ger deltagarna kunskap om näringslära, balanserad näringsriktig mat, olika vegetariska koster och hjälpverktyg för kostplanering. Den praktiska delen genomförs i våra metodkök och deltagarna använder de inledande teoretiska kunskaperna när vi lagar vegetarisk mat.

Omfattning: 2 dagar.

MER INFORMATION

Hyam Yanni
Tel. 031-367 31 92
hyam.yanni@educ.goteborg.se

Sofie Norberg
Tel. 031-367 31 80
sofie.norberg@educ.goteborg.se