Hitta praktikanter – LIA

För dig som företrädare för arbetslivet kan du både välja att ta emot praktikanter och/eller att agera handledare för en praktikant på din arbetsplats. Då våra utbildningar är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov av kompetens och leder till en tydlig och aktuell yrkesroll, har vi alltid tydligt fokus på att matcha behov och önskemål från arbetslivet med de studerandes.

Mer om LIA – Lärande i arbete

Utbildningar inom yrkeshögskolan ska leda till arbete eller egenföretagande inom ett yrkesområde, och det är därför viktigt att utbildningen har nära kontakt med arbetslivet. Lärande i arbete (LIA) är en integrerad del av utbildningen där studerande kan utveckla praktiska färdigheter i skarpt läge på en relevant arbetsplats.

Syftet med LIA är att de studerande ska få lära sig i en verklig miljö. På en arbetsplats får de studerande möjlighet att vidareutveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser. För dig som företrädare för arbetslivet innebär det att du aktivt kan delta i planeringen, organiseringen och genomförandet av LIA.

LIA är också till stor fördel för arbetsgivaren som får möjlighet att lära känna en person inför en eventuell anställning.

Varmt välkommen att kontakta någon av Yrgos rektorer för att diskutera tänkbart upplägg och anmäla intresse. Klicka här för att komma till kontaktsidan.

Yrgo
Box 8855
402 72 Göteborg

Reception: 031 – 367 31 00