AI för effektiv digital marknadsföring

9 veckor Deltid, ca 8 tim/v Startar oktober 2020

En kort YH-utbildning på distans för dig som är yrkesverksam och behöver kompetensutveckling inom AI för att öka effektiviteten och lönsamheten i företagets digitala marknadsföring. Utbildningen är kostnadsfri och du läser den parallellt med ditt arbete.

Under utbildningen lär du dig hur AI kan tillämpas och integreras i digitala tjänster samt i försäljnings- och marknadsföringsprocesser. Du får utvecklade kunskaper om datadriven, automatiserad och optimerad digital marknadsföring. Du får även kunskaper om och färdigheter i praktiska AI-lösningar, system och verktyg.

Vidare får du fokusera på AI:s analytiska kapacitet och vilka tekniker som kan användas. Utbildningen ger fördjupade kunskaper om hur AI-strategier och tekniker inom digital marknadsföring kan anpassas för att öka effektiviteten och lönsamheten samt förbättra underlag och affärsbeslut genom KPI:er.

Innehåll

Utbildningen omfattar följande moment:

  • GDPR och AI i en digital marknadsföringskontext
  • AI i det övergripande digitala medielandskapet
  • Hur och varför AI används inom digital marknadsföring
  • AI för att förbättra affärsbeslut, prestanda och varumärkeskännedom
  • Analysera, mäta och dra slutsatser av relevanta data, värden och KPI:er
  • Praktiska metoder, tillämpningsområden och lösningar för marknadsförare
  • AI för att effektivisera och optimera marknadsföringsinsatser och ROI
  • AI-områden: big data, maskininlärning, prediktiva algoritmer och analys

Undervisning och studieupplägg

Utbildningen är flexibel och tillåter dig att styra över din egen tid och lärandeprocess. Undervisningen är webbaserad och stöd tillhandahålls löpande av handledare. Webbundervisningen kompletteras med två fysiska träffar.

Under utbildningen varvas teoriavsnitt med praktisk träning, ämnesövergripande projekt samt autentiska problemställningar som speglar yrkeslivet. Gästföreläsare inom olika specialistområden kommer vara inslag i undervisningen.

Digitalt kursmaterial och läromedel finns samlade i Yrgos lärplattform. Det finns även tillgång till chattfunktion, e-post och diskussionsforum samt möjlighet för studerande att interagera.

Målgrupp och förkunskaper

Utbildningen vänder sig till yrkesaktiva som behöver konkreta kunskaper och verktyg inom AI för att antingen kunna starta upp och utveckla lönsamma AI-baserade digitala marknadsinsatser eller komplettera och fördjupa sina kunskaper för att förbättra företagets affärer och ROI.

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du uppfylla följande:

  • Grundläggande behörighet, vilket innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.
  • Minst 1 års erfarenhet av digitalt arbete inom försäljning, marknadsföring, kommunikation eller motsvarande

Ansökan och start

Utbildningen startar i oktober 2020 och ansökan öppnar i september. Mer information om exakta datum och hur du ansöker kommer inom kort. Notera att de datum för ansökan och start som står på sidan just nu är ungefärliga och kan komma att ändras.