Commercial Diver – Anläggningsdykare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Utbilda dig till ett annorlunda, spännande och utmanande yrke. Yrgos dykutbildning är den enda utbildningen i landet som ger dig kompetens att arbeta som anläggningsdykare. Utbildningen ansluter till den standard som utfärdas av IDSA (International Diving School Association) och EDTC (European Diving Technology Committé).

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom varken dykning eller byggarbete – det ingår i din utbildning. Du får lära dig att dyka med vanligt förekommande utrustning. Du får kunskap om teknologi, dykerimedicin, arbetsmiljöfrågor och formsättning, armering och betonggjutning, borrning och sprängning, schaktningsarbeten, stålarbeten, rörläggning, inspektion, dokumentation och produktionsstyrning.

En tredjedel av utbildningen består av praktik, även kallat LIA (lärande i arbete), på dykeriföretag. LIA ger dig tillfälle att tillämpa dina kunskaper och skaffa dig goda kontakter inom branschen.

ARBETSMARKNAD

Behovet av kvalificerade dykare ökar inom bygg- och anläggningsområdet. Branschorganisationen Dykerientreprenörerna inom Sveriges Byggindustri är initiativtagare till utbildningen och företagen är mycket engagerade i utbildningen och i LIA. Är du företagare och intresserad av uppdragsutbildning inom yrkesdyk? Här hittar du mer information om Yrgos uppdragsutbildningar.

OM UTBILDNINGEN

Adress: Färjevägen 63, Svanesund

Längd: 80 veckor heltid

Antal platser: 27

Start: September 2019

Nästa start: September 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.

MER INFORMATION

Dan Hedberg
Tel:
0703-212816
dan.hedberg@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00