Göteborgs Stad Gå till goteborg.se

Commercial Diver – Anläggningsdykare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Utbilda dig till ett annorlunda, spännande och utmanande yrke!

Yrgo har den enda utbildningen i landet som ger dig kompetens för att arbeta som anläggningsdykare. Utbildningen ansluter till den standard som utfärdas av IDSA (International Diving School Association) och EDTC (European Diving Technology Committé).

Du får lära dig att dyka med vanligt förekommande utrustning. Du får kunskap om teknologi, dykerimedicin, arbetsmiljöfrågor och formsättning, armering och betonggjutning, borrning och sprängning, schaktningsarbeten, stålarbeten, rörläggning, inspektion, dokumentation och produktionsstyrning.

En tredjedel av utbildningen består av praktik, även kallat LIA (lärande i arbete), på dykeriföretag. LIA ger dig tillfälle att tillämpa dina kunskaper och skaffa dig goda kontakter inom branschen.

ARBETSMARKNAD

Behovet av kvalificerade dykare ökar inom bygg- och anläggningsområdet. Branschorganisationen Dykerientreprenörerna inom Sveriges Byggindustri är initiativtagare till utbildningen och företagen är mycket engagerade i utbildningen och i LIA. Är du företagare och intresserad av uppdragsutbildning inom yrkesdyk? Här hittar du mer information om Yrgos uppdragsutbildningar.

Senast uppdaterad 2018-11-16

MER INFORMATION

Dan Hedberg
Tel:
0703-212816
dan.hedberg@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

OM UTBILDNINGEN

Längd: 80 veckor heltid

Start: Preliminärt september 2019

Antal platser: 27

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.