Göteborgs Stad Gå till goteborg.se

Bygg- och anläggningsingenjör – Produktion

Yrkeshögskoleutbildning, 415 Yh-poäng, 2år heltid

Är du en initiativrik person som tycker om projektledning och problemlösning? Vill du ha ett varierande, utvecklande arbete, där du får ta ansvar och planera? Ett arbete med både tekniska och sociala utmaningar? Då ska du utbilda dig till arbetsledare, läs till bygg- och anläggningsingenjör hos Yrgo! Hos oss får du en lysande möjlighet att starta en ny karriär eller utveckla en pågående. Detta är utbildningen för dig som saknar erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen sen tidigare eller om du vill ha en bred kompetens inom både bygg och anläggning. Har du arbetslivserfarenhet och vill rikta in dig mot främst bygg, då ska du titta på vår utbildning byggingenjör-produktion.

Under ett projekt inom bygg- och anläggningsområdet behövs det en ledare som har överblick över hela processen och kan koordinera och planera de arbetsuppgifter som behöver utföras. Genom de kurser som ingår får du en god grund och en bra kompetens inom ett område som kommer att expandera mycket under de kommande åren.

Utbildningen är uppdelad i tre teoretiska och två praktiska delar. Under de teoretiska delarna läser du bland annat bygg- och anläggningsteknik, bygg- och anläggningsproduktion, mätteknik, projektekonomi, projektstyrning, entreprenadjuridik, ledarskap, konstruktion och matematik. Och de praktiska, som består av ca en tredjedel av utbildningen, i form av praktik, LIA. Praktiken ger dig en stor möjlighet att förankra dina teoretiska kunskaper samt skaffa värdefulla kontakter och referenser i arbetslivet.

Arbetsmarknad

Framtiden för bygg- och anläggningsingenjörer är mycket god och efterfrågan på utbildningens kompetens stor. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som arbetsledare, kalkylator, entreprenadingenjör och mätingenjör.

Senast uppdaterad 2018-09-19

MER INFORMATION

Gunnar Wengström
Tel
: 0722-41 59 17
gunnar.wengstrom@educ.goteborg.se

Erica Steen
Tel: 0704-13 43 26
erica.steen@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

Om utbildningen

Längd: 83 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 20

Ansökan: Vår webbansökan öppnar den 1 februari 2019.

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Anmälningskod: YHAN

Du ansöker via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.