Byggingenjör – Produktion

Yrkeshögskoleutbildning, 415 YH-poäng

Välkommen på öppet hus 4 december. Länk till mer information.

Är du en initiativrik person som tycker om tekniska och sociala utmaningar? Vill du ha ett varierande, utvecklande arbete, där du får ta ansvar och planera? Då har vi utbildningen för dig! Hos oss får du en lysande möjlighet att starta en ny karriär eller utveckla en pågående.

Detta är utbildningen för dig som vill rikta in dig mot samt få en bred kompetens inom bygg men med grundläggande kunskaper inom anläggning. Är du mer intresserad av anläggning, då ska du titta på vår utbildning Bygg- och anläggningsingenjör – Produktion.

Under ett projekt inom bygg- och anläggningsområdet behövs det en ledare som har överblick över hela processen och kan koordinera och planera de arbetsuppgifter som behöver utföras. Genom de kurser som ingår får du en god grund och en bra kompetens inom ett område som kommer att expandera mycket under de kommande åren.

Utbildningen är uppdelad i tre teoretiska och två praktiska delar. De praktiska delarna ger dig en stor möjlighet att förankra dina teoretiska kunskaper samt skaffa värdefulla kontakter och referenser i arbetslivet.

ARBETSMARKNAD

Att arbeta som byggingenjör är mångsidigt och innovativt. Du kan bli arbetsledare och efter några år eventuellt platschef. Din arbetsplats kan variera allt ifrån att sitta på ett kontor till att vara ute på byggarbetsplatsen.

Sveriges Byggindustrier bedömer att byggmarknaden kommer att vara fortsatt god under de närmaste åren. Detta märks då det under de senaste åren inneburit att i stort sett alla skrivit på anställningsavtal redan innan de avslutat utbildningen.

OM UTBILDNINGEN

Adress: Lärdomsgatan 3, Göteborg

Längd: 83 veckor heltid

Antal platser: 30

Start: September 2019

Nästa start: September 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.

MER INFORMATION

Gunnar Wengström
Tel
: 0722-41 59 17
gunnar.wengstrom@educ.goteborg.se

Erica Steen
Tel: 0704-13 43 26
erica.steen@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00