Bank- och försäkringsrådgivare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Satsa på en av marknadens bästa utbildningar inom bank och försäkring! Vi söker dig med ett servicetänk utöver det vanliga och som ger kunden den bästa upplevelsen.

Bank- och försäkringsrådgivare passar dig som vill ha ett utåtriktat arbete på bank, försäkringsbolag eller som försäkringsmäklare. Utbildningen genomförs i nära samarbete med näringslivet för att du ska få den kompetens som branschen faktiskt efterfrågar. Utbildningen ger dig goda förutsättningar att ta Swedsecs licenser för rådgivning och bolån, samt Insuresecs licens för liv, sak och person.

Vi ställer höga krav på våra studerande och söker dig som är engagerad och ansvarsfull.

Utbildningens omfattning och innehåll

Utbildningen omfattar 400 YH-poäng, vilket innebär två års heltidsstudier. Här hittar du kurslistan. En tredjedel av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). LIA innebär att du utbildas i skarpt läge ute på en arbetsplats. Förutom arbetslivserfarenhet och träning i yrkesrollen får du värdefulla kontakter i arbetslivet som ofta leder till jobb efter examen.

Vem passar som bank- och försäkringsrådgivare?

För att klara utbildningen och trivas i yrkesrollen bör du tycka om att arbeta i ett tidvis högt tempo. Du samarbetar väl med andra människor och kan både skapa och bibehålla goda relationer. Du bör även vara:

  • Kommunikativ
  • Serviceinriktad
  • Lösningsorienterad

Goda teoretiska kunskaper är en förutsättning och det är även meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du inom bankvärlden få jobba med kundservice, försäljning till befintliga kunder eller som rådgivare till privatkunder eller företag.

Inom försäkringsbranschen kan du få jobba med kundservice eller merförsäljning till befintliga kunder. Andra möjliga arbetsroller är skadereglerare, riskbedömare, rådgivare, handläggare, försäkringsmäklare och försäkringsmäklarassistent.

Det finns också exempel på tidigare studerande som, några år efter avslutad utbildning, arbetar som internutbildare, projektledare, affärsutvecklare och chef.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig som vill jobba i bank- och försäkringsbranschen och arbetsmarknaden ser positiv ut. Ett ökat behov av rådgivning och guidning i digitala mötesplatser gör att branschen behöver fler medarbetare med rätt kompetens. 97 procent av de studerande är i arbete inom sex månader efter examen.

MER INFORMATION

Anita Holmdahl
Tel: 031-367 31 82
anita.holmdahl@educ.goteborg.se

Emma Nilsson
Tel: 031-367 31 80
emma.j.nilsson@educ.goteborg.se

OM UTBILDNINGEN

Längd: 80 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 35

Ansökan: Ansök 1 februari – 15 april via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.

Anmälningskod: YHBF

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Ansök