Bank- och försäkringsrådgivare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Satsa på en av marknadens bästa utbildningar inom bank och försäkring! Vi söker dig med ett servicetänk utöver det vanliga som ger kunden den bästa upplevelsen.

du får kompetens inom både bank och försäkring

Styrkan med utbildningen är att du får kompetens och kunskap för att kunna arbeta inom både bank- och försäkringsbranschen. Viktor Palmgren gick Bank- och försäkringsrådgivare 2012-2014 och har sedan dess arbetat i båda branscherna. Idag arbetar han som privatrådgivare – hör Viktor berätta om sitt jobb här:

Bank- och försäkringsrådgivare passar dig som vill ha ett utåtriktat arbete på bank, försäkringsbolag eller som försäkringsmäklare. Utbildningen genomförs i nära samarbete med näringslivet för att du ska få den kompetens som branschen faktiskt efterfrågar. Utbildningen ger dig goda förutsättningar att ta Swedsecs licenser för rådgivning och bolån, samt Insuresecs licens för liv, sak och person. Vi ställer höga krav på våra studerande och söker dig som är engagerad och ansvarsfull.

Utbildningens omfattning och innehåll

Utbildningen omfattar 400 YH-poäng, vilket innebär två års heltidsstudier. Här hittar du kurslistan. En tredjedel av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). LIA innebär att du utbildas i skarpt läge ute på en arbetsplats. Förutom arbetslivserfarenhet och träning i yrkesrollen får du värdefulla kontakter i arbetslivet som ofta leder till jobb efter examen.

Vem passar som bank- och försäkringsrådgivare?

För att klara utbildningen och trivas i yrkesrollen bör du tycka om att arbeta i ett tidvis högt tempo. Du samarbetar väl med andra människor och kan både skapa och bibehålla goda relationer. Du bör även vara:

  • Kommunikativ
  • Serviceinriktad
  • Lösningsorienterad

Goda teoretiska kunskaper är en förutsättning och det är även meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du inom bankvärlden få jobba med kundservice, försäljning till befintliga kunder eller som rådgivare till privatkunder eller företag.

Inom försäkringsbranschen kan du få jobba med kundservice eller merförsäljning till befintliga kunder. Andra möjliga arbetsroller är skadereglerare, riskbedömare, rådgivare, handläggare, försäkringsmäklare och försäkringsmäklarassistent.

Det finns också exempel på tidigare studerande som, några år efter avslutad utbildning, arbetar som internutbildare, projektledare, affärsutvecklare och chef.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig som vill jobba i bank- och försäkringsbranschen och arbetsmarknaden ser positiv ut. Ett ökat behov av rådgivning och guidning i digitala mötesplatser gör att branschen behöver fler medarbetare med rätt kompetens. 97 procent av de studerande är i arbete inom sex månader efter examen.

OM UTBILDNINGEN

Adress: Molinsgatan 23, Göteborg

Längd: 80 veckor heltid

Antal platser: 35

Start: September 2019

Nästa start: Preliminärt september 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.

MER INFORMATION

Sofie Skoog
Tel: 031-367 31 80
sofie.skoog@educ.goteborg.se