Bank- och försäkringsrådgivare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng

Nyfiken på att utbilda dig inom bank och försäkring? Satsa på en av marknadens bästa utbildningar. Vi söker dig med ett servicetänk utöver det vanliga och som ger kunden den bästa upplevelsen!

Bank- och försäkringsrådgivare en framtida yrkesroll i en föränderlig bransch där det ställs allt högre krav på kompetens.  Bank- och försäkringsutbildningen satsar nu ännu mer på förberedande utbildning för att de studerande efter examen ska kunna ta rådgivarlicenserna för SwedSec och Bolån samt InsureSec för liv, sak och person, för att möta branschens behov. Målsättningen för utbildningen är att bidra till en tryggad återväxt av kvalificerade medarbetare med ett yrkesinriktat kunnande för banker, försäkringsbolag och försäkringsmäklare.

Hela 27 veckors LIA/Lärande i arbete ingår med möjligheter komma in i yrkesrollen och branschen, samtidigt som du får ett ovärderligt nätverk. Vi erbjuder en av marknadens mest innehållsrika och konkurrenskraftiga utbildningar som skapar en bra grund att stå på för en fortsatt karriär inom bank och försäkring.

Arbetsmarknad

Erfarenheten från tidigare utbildningar är att våra studerande med goda studieprestationer haft mycket stora möjligheter till anställning inom branschen, framför allt tack vare vårt nära samarbete med branschföretagen.

För arbete inom bank- och försäkringsbranschen är i allmänhet hög social kompetens, nyfikenhet, engagemang, flexibilitet och stark teamkänsla viktiga egenskaper. Utöver detta är goda teoretiska kunskaper och relevant arbetslivserfarenhet meriterande.

Efter examen skall du kunna arbeta i kundorienterade befattningar inom bank- och försäkringsvärlden. Nedan följer exempel på olika typer av befattningar som våra studerande fått efter examen.

Inom bank förekommer befattningar inom kundservice och merförsäljning mot befintliga kunder på bankkontor eller telefonbank samt rådgivare mot privatkunder eller företag.

Vid försäkringsbolag arbetar du inom kundservice och merförsäljning mot befintliga kunder över telefon, som skadereglerare inom person- och sakförsäkring, riskbedömare, rådgivare eller handläggare.

På försäkringsmäklarföretag kan du arbeta som försäkringsmäklare eller försäkringsmäklarassistent.

Därutöver arbetar några av våra f.d. studerande med internutbildning, projektledning, affärsutveckling eller innehar någon form av chefsbefattning några år efter avslutad examen som Bank- och försäkringsrådgivare.

MER INFORMATION

Anita Holmdahl
Tel: 031-367 31 82
anita.holmdahl@educ.goteborg.se

Emma Nilsson
Tel: 031-367 31 80
emma.j.nilsson@educ.goteborg.se

OM UTBILDNINGEN

Längd: 80 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 35

Ansökan: Vår webbansökan öppnar den 1 februari 2019.

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Anmälningskod: YHBF

Du ansöker via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.