Ekonomi- och redovisningskonsult

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Vill du arbeta med ekonomi- och redovisning i en allt mer digital miljö där kundbemötande och kundrelationer är a och o? 

Utbildningen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för att arbeta som redovisningskonsult, ekonomiansvarig inom små och medelstora företag, revisionsmedarbetare eller skattehandläggare. Med viss komplettering, ger utbildningen dig den teoretiska kompetens du behöver för yrkesbeteckningen Auktoriserad redovisningskonsult.

Vem passar som Ekonomi- och redovisningskonsult?

För att klara utbildningen och trivas i yrkesrollen som ekonomi- och redovisningskonsult bör du vara analytisk, noggrann och utåtriktad samt ha ett stort intresse för siffror. Det är viktigt att du kan både skapa och bibehålla goda relationer. Arbetet kräver att du har goda teoretiska kunskaper och det är även meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet.

Utbildningens omfattning och innehåll

Utbildningen omfattar 400 YH-poäng, vilket innebär två års heltidsstudier. En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). LIA innebär att du utbildas i skarpt läge ute på en arbetsplats. Förutom arbetslivserfarenhet och träning i yrkesrollen får du kontakter i arbetslivet som ofta leder till jobb efter examen. 97 procent av de studerande är i arbete inom sex månader efter examen.

Här ser du vilka kurser som ingår i utbildningen.

Tänkbara arbetsuppgifter

  • Löpande bokföring inklusive avstämningar och skattedeklaration
  • Upprättande av bokslut, årsredovisningshandlingar och inkomstdeklarationer för små och medelstora företag
  • Medverkan i revisionsarbete, skattehandläggning, löne- och ekonomiadministration, bolagsbildning och bolagsärenden samt ekonomisk konsultation
  • Controllerarbetsuppgifter som upprättande av för- och efterkalkyler, budgetarbete, finansieringsfrågor, internredovisningsfrågor och analysarbete

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Det finns ett stort behov av arbetskraft med den kompetens som utbildningen ger. Tänkbara arbetsplatser finner du hos redovisningskonsulter, revisionsföretag, ekonomiavdelningar, Skatteverket med flera. Redovisningskonsulter arbetar dessutom ofta som egenföretagare.

MER INFORMATION

Mikaela Virkkunen Eliasson
Tel: 031-367 31 94
mikaela.eliasson@educ.goteborg.se

Emma Nilsson
Tel: 031-367 31 80
emma.j.nilsson@educ.goteborg.se

OM UTBILDNINGEN

Längd: 80 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 34

Ansökan: Ansök 1 februari – 15 april via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.

Anmälningskod: YHER

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Ansök