Geometrisäkring

10 veckor Deltid Startar oktober 2020

En kort YH-utbildning på distans för dig som är yrkesverksam och behöver kompetensutveckling inom geometrisäkring. Utbildningen är kostnadsfri och du läser den parallellt med ditt arbete.

Med kunskaper inom geometrisäkring kan du som konstruktör säkerställa högkvalitativa produkter. Utbildningen fokuserar på både tidiga och sena faser i framtagningsprocessen, från koncept till produktion. Du kommer att lära dig att använda bra simuleringsmodeller och metoder med större precision och bättre representationer av verkligheten.

Du kommer få ny kunskap om och bättre förståelse för hur produktsystem beter sig och hur problem kan uppstå. Det ger också bättre uppfattning och tolkning av digitala modeller och visuell kvalitet. Genom att göra precisa analyser av tillverkning och dess variationer, lyckas du som konstruktör att eliminera risker och även minska ledtider och kostnader.

Innehåll

Utbildningen omfattar 35 YH-poäng och innehåller följande kurser:

  • Geometrisäkring, 15 p
  • Simuleringsverktyg, 20 p

Undervisning och studieupplägg

Utbildningen kommer att gå på distans och deltid. Studierna kan skötas helt hemifrån med egen dator och egen mjukvara alternativt med Yrgos mjukvaror genom remote-uppkoppling. Upplägget på utbildningen innebär att du kan arbeta samtidigt som du specialiserar dig inom utbildningens område.

Samtliga genomgångar kommer att vara inspelade eller spelas in från live-lektioner och du kommunicerar med andra studerande och lärare via chatt och live. Därmed kommer du ha tillgång till digitalt lektionsmaterial när du själv kan studera. För examination kommer enbart inlämningsuppgifter att användas för att ha flexibilitet hela vägen.

Målgrupp och förkunskaper

Utbildningen vänder sig till yrkesaktiva. För att kunna bli antagen till utbildningen måste du uppfylla följande:

  • Grundläggande behörighet, vilket innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär.
  • Godkänt betyg i Matematik 2 (eller motsvarande).
  • Lägst en YH-utbildning minst omfattande 400 YH-poäng inom tekniskt område (eller motsvarande).

Så ansöker du

Du ansöker direkt på webben via vårt ansökningssystem. Ansökan öppnar den 1 september.

Bifoga följande dokument till din ansökan:

  • Kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade
  • Kopia på dina betyg från YH- eller högskoleutbildning (eller motsvarande), som styrker teknisk kunskap inom maskinområdet