Digital Designer

Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng.

Brinner du för design och digital teknik och vill arbeta med kommunikation via digitala medier? Då är vår utbildning till Digital Designer något för dig.

Utbildningen är en designinriktad med stort fokus på teknik som ger dig kompetens för arbete inom kommunikationsbranschen, webbyrån eller inhouse på företag. Du arbetar innovativt och produktivt i team på en byrå, t ex tillsammans med UXare, AD och programmerare där du utför de visuella elementen i den kreativa och producerande delen av arbetet.

Du formger och producerar digitala tillgångar såsom responsiva enheter, User Interface (UI), filmer, animationer och har förståelse för User Experience (UX) design. Du får kunskap i grafisk design, rörligt media, HTML och CSS. Arbetet kan vara en brief riktat mot uppdrag med kundkontakt där konceptutveckling, strategisk förståelse ingår.

Du har ett genuint intresse för digital teknik och gränssnittslösningar i digitala medier. Du har en passion för formgivning, samt hantverket med pixlar, typografi, UX och motiondesign.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Arbetsmarknad

Behovet av teknisk, digital spetskompetens är en bristvara och branschen söker alltid professionella medarbetare. Regionalt finns ett stort behov av arbetskraft de kommande fyra åren. Arbetsmarknaden finns inom reklam- och kommunikationsbyråer, inhousebyråer, webbyråer, designbyråer och liknande. Arbetsfältet är stort och spänner över yrkesroller som Digital Designer, Digital Producer, Digital Creator och Digital Innovator. Utbildningen ger dig möjligheten att skapa en framtid i branschen.

INSTAGRAM

Följ oss på Instagram om du vill se en dag hos digital designers.

Mer information

Frågor om utbildningen
Marie Kalmnäs
Tel: 0761–19 87 18
marie.kalmnas@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

Om utbildningen

Längd: 80 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 24

Ansökan: Vår webbansökan öppnar den 1 februari 2019.

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Anmälningskod: YHDD

Du ansöker via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.