Digital Designer

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Vill du jobba med design, teknik, motion och UX? Då har du hittat rätt. Digital Designer är en designutbildning för dig som är en kreativ problemlösare.

Utbildningen är designinriktad med stort fokus på teknik. Den ger dig kompetens för arbete inom kommunikationsbranschen, designbyrå, webbyrå eller inhouse på företag. Du arbetar innovativt och produktivt i team på en byrå, till exempel tillsammans med UX Designers, Art Directors och programmerare, där du utför designen i den kreativa och producerande delen av arbetet.

Under utbildningen formger och producerar du digitala tillgångar såsom responsiva enheter, User Interface (UI), motion graphics, animationer och får en förståelse för User Experience (UX) design. Du får kunskap i typografi, grafisk design, motion, HTML och CSS. Arbetet under utbildningen kan även innefatta en brief riktad mot uppdrag med kundkontakt där konceptutveckling och strategisk förståelse ingår.

Du har ett genuint intresse för digital teknik och gränssnittslösningar i digitala medier. Du har en passion för formgivning, samt hantverket med pixlar, typografi, UX och motion design.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA (lärande i arbete), vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Arbetsmarknad

Behovet av teknisk och digital spetskompetens är en bristvara och branschen söker alltid professionella medarbetare. Regionalt finns ett stort behov av arbetskraft de kommande fyra åren. Arbetsmarknaden finns på kommunikationsbyråer, inhousebyråer, webbyråer, start-ups, designbyråer och liknande. Arbetsfältet är stort och spänner över yrkesroller som Digital Designer, Digital Producer, Visual Interface Designer, Motion Graphic Designer och UI Designer. Utbildningen ger dig möjlighet att skapa en framtid i branschen.

INSTAGRAM

Följ oss på Instagram om du vill se en dag hos Digital Designer.

Om utbildningen

Adress: Lärdomsgatan 3, Göteborg

Längd: 80 veckor heltid

Antal platser: 24

Start: September 2019

Nästa start: Preliminärt september 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.

Mer information

Frågor om utbildningen
Marie Kalmnäs
Tel: 0761–19 87 18
marie.kalmnas@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00