Göteborgs Stad Gå till goteborg.se

Webbutvecklare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 Yh-poäng.

Vill du få verktygen som krävs för att för att arbeta med webbutveckling i en kreativ miljö?

Utbildningen riktar sig till dig som redan idag har ett stort intresse för teknik och utveckling, och som vill arbeta med att producera applikationer och avancerade webbaserade lösningar för IT-företag eller byråer med inriktning mot webbutveckling. Kursernas fokus är framförallt inom programmering och inkluderar uppdaterade och relevanta tekniker och programmeringsspråk som används i branschen. Du utvecklar dina kunskaper och färdigheter för att framgångsrikt kunna arbeta i projektform. Du kommer självklart arbeta med externa projekt i samarbete med företag i branschen.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

ARBETSMARKNAD

Webbutveckling är en internationell bransch med hög efterfrågan på kompetent personal. Sverige har en stark ställning inom mjukvarubranschen vilket gör arbetsmarknaden mycket god de närmaste åren. Framtida arbetsplatser finner du inom renodlade IT-företag, produktbolag, offentliga verksamheter, reklambranschen men även inom tjänste- och industriföretag med traditionell produktion. Tänkbara yrkesroller är webbutvecklare, systemutvecklare, gränssnittsutvecklare, programmerare, backend-, frontend- och fullstack-utvecklare.

Efter avslutad utbildning hos oss har du lagt grunden för en framgångsrik framtid i branschen.

Instagram

Följ oss på Instagram om du vill se en dag hos webbutvecklarna.

Senast uppdaterad 2018-09-19

Mer information

Frågor om utbildningen
Vincent Klaiber
Tel: 070-886 80 18
vincent.klaiber@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

Om utbildningen

Längd: 80 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 24

Ansökan: Vår webbansökan öppnar den 1 februari 2019.

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Anmälningskod: YHWU

Du ansöker via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.