Webbutvecklare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Vill du få verktygen som krävs för att för att arbeta med webbutveckling i en kreativ miljö? Utbildningen riktar sig till dig som redan idag har ett stort intresse för teknik och utveckling, och som vill arbeta med att producera applikationer och avancerade webbaserade lösningar för IT-företag eller byråer med inriktning mot webbutveckling. Kursernas fokus är framförallt inom programmering och inkluderar uppdaterade och relevanta tekniker och programmeringsspråk som används i branschen. Du utvecklar dina kunskaper och färdigheter för att framgångsrikt kunna arbeta i projektform. Du kommer självklart arbeta med externa projekt i samarbete med företag i branschen.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

ARBETSMARKNAD

Webbutveckling är en internationell bransch med hög efterfrågan på kompetent personal. Sverige har en stark ställning inom mjukvarubranschen vilket gör arbetsmarknaden mycket god de närmaste åren. Framtida arbetsplatser finner du inom renodlade IT-företag, produktbolag, offentliga verksamheter, reklambranschen men även inom tjänste- och industriföretag med traditionell produktion. Tänkbara yrkesroller är webbutvecklare, systemutvecklare, gränssnittsutvecklare, programmerare, backend-, frontend- och fullstack-utvecklare.

Efter avslutad utbildning hos oss har du lagt grunden för en framgångsrik framtid i branschen.

Vill du veta mer?

Följ oss på Instagram om du vill se en dag hos webbutvecklarna.

Vill du komma igång med webbutveckling redan idag?
Besök vårt web-starter-kit på GitHub!

Om utbildningen

Adress: Lärdomsgatan 3, Göteborg

Längd: 80 veckor heltid

Antal platser: 24

Start: September 2019

Nästa start: Preliminärt september 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.

Mer information

Frågor om utbildningen
Vincent Klaiber
Tel: 070-798 23 75
vincent.klaiber@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00