Psykiatrispecialiserad undersköterska / skötare / stödpedagog – YH-flex

Individuell längd Startar november 2020 Öppen för ansökan
Psykiatrispecialiserad undersköterska / skötare / stödpedagog – YH-flex Ansök nu

YH-flex är en kortare och mer flexibel väg till en yrkeshögskoleexamen för dig som har en grundutbildning inom vård och omsorg och flera års yrkeserfarenhet inom psykiatri. Genom YH-flex kan du tillgodoräkna dig de delar av utbildningen som du redan har kunskaper om och endast läsa de kursmål och kurser du behöver för att ta din examen.

Vad är YH-flex?

Genom YH-flex kan du tillgodoräkna dig de delar av utbildningen som du redan har kunskaper om och endast läsa de kursmål och kurser du behöver för att ta din examen. Här hittar du alla kurser som ingår i ordinarie utbildning.

Att studera på YH-flex är kostnadsfritt och du läser mestadels på distans. I de teoretiska kurserna och kursmålen kan det förekomma vissa fysiska träffar i Göteborg.

Förkunskaper och validering

Om du uppfyller förkunskapskraven för utbildningen och blir antagen, gör vi tillsammans med utbildningens ledningsgrupp en kompetenskartläggning och validering (bedömning) av din tidigare erfarenhet. När valideringen är klar får du besked om vilka kurser/kursmål du kan tillgodoräkna dig och vilka du behöver läsa för att ta examen.

Ansökan till YH-flex

Du kan ansöka till och med den 31 oktober. I din ansökan uppger du tidigare erfarenheter och kunskaper genom att bifoga arbetsintyg och betyg.

Mer information

Här hittar du all information om utbildningen Psykiatrispecialiserad undersköterska/skötare/stödpedagog.