Ansökan

Bifoga alltid ditt gymnasiebetyg till din ansökan. Notera att utdrag och skärmdumpar från andra register som exempelvis antagning.se inte räknas som korrekta betygsdokument.

Om du har andra dokument som kan styrka din behörighet bifogar du dessa också. Skicka gärna med CV och personligt brev också.

BEHÖRIGHET

För att komma in på utbildningen måste du först och främst uppfylla kraven för grundläggande behörighet. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Du behöver också ha kunskaper i vissa specifika ämnen för att du ska klara av utbildningen. För Automationsingenjör – Mekatronik gäller att du ska ha minst betyget E i följande kurser:

Svenska 1 och 2, Matematik 1 och 2, Engelska 5, Praktisk ellära eller Fysik 1

Har du betyg från något annat betygssystem eller andra likvärdiga kurser så går det lika bra.

Har du motsvarande kunskaper men saknar betyg kan du be om en bedömning. Du måste då kunna visa dina kunskaper och hur du har skaffat dig dem.

Saknar du Praktisk ellära 1 eller Fysik 1?

En preparandkurs kommer att hållas i september 2019. Efter godkänt prov på preparandkursen samt att resterande behörighetskrav är godkända har du en garanterad plats på utbildningen Automationsingenjör – Mekatronik. Är du intresserad av preparandkursen mejla utbildningsledare sofia.roosberg@educ.goteborg.se.

MER INFORMATION

Sofia Roosberg
072-554 00 91
sofia.roosberg@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

OM UTBILDNINGEN

Adress: Lärdomsgatan 3, Göteborg

Längd: 80 veckor heltid

Antal platser: 28

Start: September 2019

Nästa start: September 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.