Designteknik – Surface Designer

Yrkeshögskoleutbildning, 415 YH-poäng

Välkommen på öppet hus 4 december. Länk till mer information.

Som surface designer fungerar du som en länk mellan design och produktion, framförallt inom fordonsindustrin. Ditt jobb är att förverkliga designerns form och samtidigt skapa en produkt som går att tillverka på ett effektivt sätt.

Arbetet går till stor del ut på att modellera designerns förslag i avancerade 3D-program. Dessa 3D-modeller används vid designdiskussion och visualisering samt som underlag för konstruktörerna vid tillverkning och prototypframställning. Arbetet utför du till stor del i designinriktade CAD-program.

Eftersom de modeller du skapar ska användas vid tillverkning måste ytorna bli så perfekta som möjligt. Därför behöver du vara noggrann och ha tålamod för att trivas i rollen som surface designer.

Utbildningens omfattning och innehåll

Utbildningen omfattar 415 YH-poäng, vilket innebär två års heltidsstudier. Du kommer att lära dig arbeta med 3D-programvaror samt olika metoder inom surface design/designteknik.

En tredjedel av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). LIA innebär att du utbildas i skarpt läge ute på en arbetsplats. Förutom arbetslivserfarenhet och träning i yrkesrollen får du värdefulla kontakter i arbetslivet som ofta leder till jobb efter examen.

Arbetsmarknad och yrkesroller

Behovet av kompetens inom surface design/designteknik är mycket stor hos företag som utvecklar fordon både i Sverige och utomlands. Efter din examen kommer du att kunna arbeta som surface designer, konceptmodellör, studioingenjör eller visualiserare.

OM UTBILDNINGEN

Adress: Lärdomsgatan 3, Göteborg

Längd: 83 veckor heltid

Antal platser: 24

Start: September 2019

Nästa start: September 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.

MER INFORMATION

Markus Waser
Tel: 
031-367 31 45
markus.waser@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00