Designteknik – Surface Designer

Yrkeshögskoleutbildning, 415 YH-poäng

Vill du gå framtidens utbildning inom design? Är du intresserad av estetiska uttryck och former? Hos oss får möjlighet att kombinera kreativitet med tekniskt kunnande. Som designtekniker/formbestämmare medverkar du i designprocessen genom att framställa datorgenererade modeller för framförallt fordonsindustrin. Dessa modeller används som underlag för tillverkning, prototypframställning, designdiskussion och visualisering. Du blir en viktig del i en spännande bransch!

En formbestämmares arbete kan liknas vid en lermodellörs, fast istället för att använda lera för att bygga upp eller skulptera fram en modell, använder du ett 3D-modelleringsprogram för att göra detta. Att bygga upp modellerna med stor noggrannhet är det mest centrala för en formbestämmare, men det går även att använda modellerna för visualisering.

I utbildningen blandas teoretiska genomgångar med praktiska övningar och projektarbeten. Under LIA-perioderna som är en tredjedel av utbildningen får du en unik möjlighet att fortsätta ditt lärande på en arbetsplats. Där kan du förankra dina teoretiska kunskaper och skaffa dig goda kontakter och referenser i arbetslivet, i Sverige eller utomlands.

ARBETSMARKNAD

Som Designtekniker/formbestämmare är möjligheterna stora och efter examen du kan arbeta inom industriell design, bilindustrin och produktdesign. Behovet av kompetens inom formbestämning är mycket stor hos konstruktions- och designföretag både i Sverige och utomlands. Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta som bland annat formbestämmare, konceptmodellör, studioingenjör eller visualiserare.

MER INFORMATION

Markus Waser
Tel: 
031-367 31 45
markus.waser@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00

OM UTBILDNINGEN

Adress: Lärdomsgatan 3, Göteborg

Längd: 83 veckor heltid

Start: September 2019

Antal platser: 24

Ansökan: Ansök 1 februari – 15 april via vår webbansökan. Förbered din ansökan genom att ha dina betyg och andra relevanta intyg tillgängliga elektroniskt.

Anmälningskod: YHDE

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd.

Ansök