Java Enterprise Utvecklare

Yrkeshögskoleutbildning, 400 YH-poäng

Välkommen på öppet hus 4 december. Länk till mer information.

Är du intresserad av programmering, problemlösning och nytänkande? I vår utbildning får du kompetens för arbete som praktiskt inriktad mjukvaruutvecklare i Java som är ett av världens mest använda programmeringsspråk. Du får bl. a. lära dig objektorienterad programmering, mjukvarudesign, serverprogrammering och databashantering.

Utbildningens fokus ligger på programmering av serversidan, kunskaper som är mycket efterfrågade på arbetsmarknaden, men du får också kunskaper i utveckling av klienter för att kontrollera att system kommunicerar med gränssnittet. Detta gäller såväl datorer som Smartphones och Surfplattor. Utbildningen innehåller klientprogrammering på plattformar som webb, .Net/C#sharp och Android/Java.

Metodiken blir successivt allt mer projektinriktad och ditt eget ansvarstagande ökar alltmer under utbildningstiden. Platser för lärande i arbete (LIA) finns bland annat hos IT- och tekniska konsultföretag. LIA-perioden blir ett perfekt tillfälle att skapa ett värdefullt kontaktnät i branschen.

ARBETSMARKNAD

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som bland annat systemutvecklare, javautvecklare eller programmerare. Du möter du en kreativ bransch som befinner sig i ständig utveckling och efterfrågan på programmerare är mycket stor!

OM UTBILDNINGEN

Adress: Lärdomsgatan 3, Göteborg

Längd: 80 veckor heltid

Antal platser: 24

Start: September 2019

Nästa start: September 2020

Ansökan: Ansökan för starten 2019 är avslutad. Nästa ansökningsperiod startar 1 februari 2020.

MER INFORMATION

Anders Norberg
072-240 23 86
anders.norberg@educ.goteborg.se

Sofia Roosberg
072-554 00 91
sofia.roosberg@educ.goteborg.se

Reception: 031-367 31 00